Tee-se-itse suolasuihke

Suolasuihketta on äärettömän helppo tehdä kotona.
Kaikki tarvittava löytyy ihan joka keittiöstä.
Suolasuihke sopii täydellisesti lettien alle suomalaiseen liukkaaseen tukkaan ja varsinkin lapsille.
Itse tykkään, että hiuksiin saa kivasti tekstuuria tämän suolasuihkeen avulla ja mikä parasta, ilman mitään myrkkyjä!

Näitä tarvitset:
-Suihkepullo
(tähän kelpaa hyvin mikä vain suihkepullo. vaikka edellisen suolasuihkeen puteli)
-Vettä
-Suolaa
-Sokeria
-Arrowjuurta (ei välttämätön)

Mittaa n. 1,5 dl vettä astiaan.
Jos haluat varmistua pitkästä säilyvyydestä kannattaa vettä keittää tovi, jotta mahdollisimman suuri osa bakteereista kuolee.
Tämä tuote säilyy hyvänä useita kuukausia, sillä pullon sisältö ei ole jatkuvasti kosketuksissa likaisten sormien kanssa ja annostelu sujuu ilman, että putelia tarvitsee aukoa.

Lisää 3 teelusikallista suolaa. Minä käytin Himalajan kristallisuolaa. Merisuola toimii hyvin myös. Suola tuo hiukseen "nahkeutta" ja karheutta.

Sokeria seokseen tulee 2 teelusikallista. Sokeri antaa tuotteelle pidon. Jos haluat lakkamaisempaa suihketta voi sokeria laittaa reilummin.

Arrowjuurta ei välttämättä ihan jokaisen keittiönkaapista löydy. Itse laitoin sitä kuvassa näkyvän määrän eli n.1/3 teelusikallista. Arrowjuuri on suurusteen kaltaista ainetta joka osaltaan taas lisää pitoa tuotteeseen. Arrowjuuren kanssa kannattaa olla maltillinen sillä hyytyessään se saattaa tukkia suihkepullon suutinosan. Arrowjuuri lisätään kylmään veteen.

Jos haluat suihkeesta nopeammin hiuksessa kuivuvan voi puolet nesteestä korvata vaikka vanhalla kunnon koskenkorvalla. Eli viinalla. Alkoholi toimii paitsi kuivattavana myös säilöntäaineena jolloin tuote on käytännössä ikuinen. Lupaan kuitenkin vain vuoden käyttöikää, koska... noh... ei saa antaa katteettomia lupauksia ja jos vedessä tai muissa raaka-aineissa on epäpuhtauksia voi yllätyksiä käydä.
Ihan yleispätevä ohje kaikeen kosmetiikkaan on, että jos tuote muuttaa väriä tai hajua se kannattaa heittää pois.

Tässäpä vaikka joululahjaideaa suklaarasian sijaan.
Muista ajatella kauniita asioita lahjan saajasta niin tuote tulee kyllästetyksi rakkaudella ja näin ollen se on piirun verran parempaa.
Ihanaa joulun odotusta ja muistakaan kommentoida ja kysellä jos joku askarruttaa mieltä.
Myös postausehdotuksia otetaan vastaan. Teitä varten minä täällä olen ja kokkailen.
Pus!