Intialainen päähieronta

Päähieronta on osa Intialaista lääketiedettä nimeltään Ayurveda. Ayurveda perustuu energiakenttien (chakrat) tasapainottamiseen, jolloin energiat kehossamme pääsevät vapaasti virtaamaan.
Hieronnan uskotaan vahvistavan lihaksia ja ihoa sekä auttamaan kehoa parantamaan itse itseään.

Tämä tuhansia vuosia vanha tapa on edelleen voimaakkaana intialaisessa kulttuurissa.
Kun  fysioterapeutti Narendra Mehta toi päähieronnan Englantiin 70-luvulla, hän lisäsi hierontaa myös selän, hartoiden, rinnan ja kasvojen hieronnan. Länsimaalaiset tarvitsivat kipeästi apuja stressiinsä.

 

Jos chakrat ja energiavirtaukset menevät yli hilseen niin sitä ei kai voi kukaan kieltää, että stressi ja läsnäolon puute ovat yksi aikakautemme pahimpia vitsauksia ja tautien aiheuttajia.
Ihan jokainen voi hyötyä siitä, että ottaa pienen hetken itselleen. Kuuntelee omaa kehoaan, antaa sen hoitaa itse itseään.
Toisen ihmisen välittävä kosketus tutkitusti erittää oksitosiinia. "Hyvänolon hormonia" jota erittää myös vaikka suklaan syönti (nam!)

 

Päähieronta pistää vipinää lymfa-aineenvaihduntaa ja poistaa nesteitä. Siksi onkin suositeltavaa nauttia paljon vettä ennen ja jälkeen hieronnan.
Hieronta tehdään tuolissa istuen, vaatteet päällä. Hieronnan ei ole tarkoitus avata lihasjumeja vaan rentouttaa, vilkastuttaa verenkiertoa ja tehostaa muiden ekologisten hoitojen vaikutusta.

 

 

 

Hierontaa ei suositella täysimittaisena henkilöille jotka ovat raskaana, antibioottikuurilla tai kärsivät sydänsairauksista. Kerrothan siis näistä aina parturi-kampaajallesi/hierojallesi.

 

Muista pitää huolta itsestäsi ja kehostasi.
Pysähdy, sulje silmäsi ja hengitä syvään, vatsanpohjaan asti.
Mieti mitä kaikkea hyvää elämässäsi on tällä hetkellä ja maistele niitä onnen murusiasi.
<3