Mitä pitää tietää, kun tulee kasvivärjäykseen

Kasvivärjäys kiinnostaa? Mutta mitä asiakkaan on hyvä tietää ennen värjäystä.

Ensin tietysti mietitään haluttu väri. Kasvivärit eivät toimi samoin kun hapetevärit. On siis täysin turha tulla ekokampaajalle tietty sävy mielessä. Kehon happamuus, lämpö ja pohjasävy vaikuttavat lopputulokseen. Toki päävärin pystyy määrittelemään mutta ihan pilkuntarkkaa vivahdetta ei koskaan pysty ennustamaan.

Kasvivärjäyksen alle tehdään mielellään lyhyt intialainen päähieronta. Kun kropassa on hyvä "kuhina" eli verenkierto. Saadaan sävystä hehkuvampi.

Kasviväri tarttuu proteiiniin, joten on äärimmäisen tärkeää värin pysyvyyden kannalta, että hius ja hiuspohja puhdistetaan huolellisesti talista joko savella tai merilevällä hiuksen kunnon mukaan.

Erityisesti hapeteväristä kasviväriin siirryttäessä tätä vaihetta ei jätetä väliin!

Väri saa vaikuttaa pidempään kuin hapeteväri. joskus jopa toista tuntia varsinkin jos tehdään punaisia sävyjä. Ruskeat ja siis indico hapettuvat nopeammin.

Kaiken kaikkiaan tähän menee pidempi aika, kun hapetevärien kanssa. Jopa 3-4h.
Tässä on oiva mahdollisuus antaa itselleen kiireetöntä aikaa. Nauttia rauhassa kuppi teetä ja kehua itseään ekologisemmasta valinnasta.

Kasviväri ei ole allergiaton vaihtoehto!!!

Jos olet herkkä yrteille saatat hyvin todennäköisesti olla allerginen myös kasviväreille. Itse poden kovaa heinänuhaa mutta henna ei aiheuttanut minkäänlaisia oireita minulla. Tämä on siis yksilökohtaista.
Jos olet tulossa ensimmäistä kertaa kasviväriin kannattaa vielä konsultoida omaa kampaajaasi.
Pahimpaan tiedonnälkään käy lukemassa edellinen postaukseni aiheesta täältä

Kokeillaanko tänään tekniikkaa jolla saat itsesi hyvälle tuulelle sekunneissa?

Miltä näyttää masentunut ihminen? Huono ryhti, hartiat edessä ja katse maassa.

Nouse seisomaan tai istu ryhdikkäästi. vedä hartiat taakse ja alas. Vie katse katonrajaan ja vedä naamallesi levein, typerimmän näköisin hymy minkä osaat. Ja nyt, koitappa ajatella ankeita asioita samalla kun hymyilet katollesi. -Ei onnistu. Aivosi ovat saaneet vartaloltasi aivan toisenlaisen viestin.

Hehehe hee!